Friday, 26 October 2012

Giffarine Pomegranate Juice with Abalone Collagen


PRODUK yang menggegar pasaran  kecantikan Malaysia ..

 

Giffarine Pomegranate Juice with Abalone Collagen

Produk no. 1 di Thailand dan terjual lebih dari 1 juta unit sebulan kini di pasaran Malaysia. Ia dibuat khusus untuk membantu mencantik, melicin dan merawat kulit anda. Terbukti berkesan. Didaftarkan dengan KKM.
Tiada bau, tiada pewarna tiruan atau pengawet tambahan. Jus Delima digunakan sebagai pemanis pengganti gula.Abalone diperolehi dari sumber asli.

Kandungan : 
Jus Delima - 90%
Abalone - 10%

Cara Penggunaan:
Untuk lebih enak, simpan dalam peti sejuk. Goncang sebelum  diminum dan minum sehingga habis.

Arahan: 

Perlu disimpan pada suhu 4- 8oC. 

Tidak disarankan kepada yang alahan makanan laut.

Wednesday, 24 October 2012

Bright Laundry Compound (For Machine Washing)


Bahan pencuci yang berkesan!

Bahan pencuci yang berbuih dan ia mudah dibilas. ENZIM PROTEOLYTIC menanggalkan kotoran secara berkesan, Peluntur Oksigen atau T.A.E.D. menghapuskan sisa kotoran dan bakteria. Dengan Pencerah Optical, pakaian sentiasa tampak cerah dan bersih. Pakaian putih kekal putih dan cerah, warna tampak cerah dan berbau harum serta kekal selesa apabila dipakai. ZEOLITE terbiodegradasi di mana ia membantu mengawal sumber air. Ianya berkesan dan menjimatkan.
Dari pengalaman aku menggunakannya beberapa manafaat lain yang aku dapati selain dari mencuci baju . Air buangan dari sabun tadi di simpan dan digunakan sebagai baja bunga. Pokok bunga menjadi subur dan menarik warnanya. Selain itu air buangan yang disalurkan ke longkang juga boleh mencuci longkang.


Harga: RM22.27
Berat Bersih: 750g
Kod: 11722-06

Saturday, 20 October 2012

Solid Perfume

Inovasi baru wangian padat berasaskan krim dan beraroma lembut ini, dapat memberi kesegaran berpanjangan. Lembut pada kulit dan selamat digunakan. Terdapat 4 pilihan wangian yang hebat iaitu:
 

Kod: 11913-06 (Grace)         
         11914-06 (Jevalin)
         11915-06 (Artemis)
         11916-06 (Elves)

Harga : RM 11.30
Berat : 3gm

Bekasnya yang comel dan aku suka sangat letak dalam hand bag dan sekiranya aku keluar dengan berseluar jeans tanpa handbag, aku hanya menyelit ia dalam poket seluarku. Senang dan amat mudah menggunanya. Sapu di bahagian nadi dan ia berbau semerbak. Ramai orang suka baunya. Malahan ia menjimatkan juga. Cubalah.

Saturday, 13 October 2012

TIPS PENJAGAAN KULIT DARI GIFFARINE


TIPS PENJAGAAN KULIT

Faktor utama yang perlu dipertimbangkan:

  1. Umur
  1. Jenis kulit
  1. jenis produk kosmetik yang selalu digunakan dan persekitaran cara hidup individu sprt bekerja di luar atau dalam bilik berhawa dingin.

Penjagaan kulit secara umum:

  1. Memilih produk yang tepat yg sesuai dengan umur dan jenis kulit anda.
  1. elak menggunakan skrub muka yang kasar terutamanya yg berkulit sensitif, mempunyai masalah jerawat yang teruk dan di bawak rawatan khas kulit. Ia boleh merosakkan kulit dan menggalakkan pengeluaran melanin.
  2. bagi mereka yang menjalani rawatan intensif masalah jerawat dan menggunakan produk lain serta ingin menukar kepada produk Giffarine. Anda dinasihatkan supaya berhenti menggunakan produk tersebut sekurang-kurangnya 1 minggu sebelum menggunakan produk Giffarine. Jika kulit wajah anda berubah menjadi sedikit gelap @ ruam, berhenti menggunakan produk tersebut, ia adalah kesan "rebound" yang akan hilang secara semulajadi selepas 1-2 bulan.
  3. Elakkan memicit jerawat semasa rawatan, ia secara langsung menganggu proses rawatan dgn peluang jangkitan yang tinggi & menyukarkan proses rawatan.
  4. Jika wajah anda mempunyai masalah jeragat & jerawat, diingatkan supaya menggunakan produk jerawat dahulu dan elakkan menggunakan rawatan kulit wajah yang lain pada masa yang sama.
  5. Kepada mereka yang mempunyai masalah kulit kombinasi, pertimbangkan tips-tips ini untuk produk kosmetik:
  • gunakan produk untuk kulit kering di sekitar mata, kawasan luar pipi (berdekatan telinga)
  • gunakan produk utk kulit berminyak di sekitar dahi, hidung dan pipi (berdekatan hidung)

REMAJA (13-18 TAHUN)

Kulit Normal
  • Active Young Facial Foam
  • Active Young UV Suncreen lotion
  • Active Young Night Cream

Kulit Berjerawat
  •  Active Young Acne Foam/Active Young Honey Acne Cleanser 
  • Active Young Acne Cream (sapu pada jerawat sahaja) 
  • Active Young Whitening Cream (sapu tempat parut dan cela shj.
  • Active Young UV Sunscreen LotionActive Young Night Cream 

Produk Tambahan :
  • Active Young Acne Pressed Powder (AA1/AA2)

Kulit Berminyak
  • Honey Fresh Soap / Honey Care Cleanser
  • Oil Control Lotion
  • Active Young UV Sunscreen Lotion
  • Active Young Night Cream


WANITA (20 TAHUN KE ATAS)

1)   Kulit Normal
  • Granada Facial Foam/ Glamorous Beaute Purifying Facial Cleansing Foam/Herbal Fresh
  • Miracle Fluid (Toner)
  • Repairy Treatment / Intensive Regenerate Cream / Super Vitamin E (Pelembap)
  • Glamorous Beaute UV Defense-SPF 50/Super Sun Block 99 (Siang shj)
  • Renewal E-Q 10 Night Cream

Produk Tambahan: ( Scrub dan masker guna 2 kali seminggu shj)
  • Dramatic Exfoliating Massage Lotion (Guna selepas pembersih & sebelum toner)
  • Dramatic Creamy Soft Mask/Dramatic Hydrating Cooling Mask
  • Facial Cleanser (Untuk menanggalkan make-up)
  • Crystalline Eye-Make Up Remover (utk menanggalkan warna &  kosmetik yang kalis air- Jika perlu)


2)   Kulit Berminyak
  •  Glamorous Beaute Purifying Facial Cleansing Foam/Stay-C 50 Facial Foam/Honey Fresh
  • Miracle Fluid (toner)
  • Repairy Treatment/Intensive Regenerate Cream/ Super Vitamin E
  • Renewal E-Q 10 Night Cream

Produk Tambahan: (Scrub dan masker guna 2kali seminggu shj)
  • Dramatic Exfoliating Massage Lotion (Guna selepas pembersih & sebelum toner)
  • Dramatic Creamy Soft Mask
  • Crystalline Eye-Make Up Remover (utk menanggalkan warna & kosmetik yang kalis air-jika perlu)
  • Oil Control Formula II (Gunakan sebelum solekan @ sebelum tidur)

3)   Kulit Kering ( Berpigmentasi )
  • Glamorous Beaute Facial Cream Cleanser (Pembersih)
  • Miracle Fluid (Toner)

Produk Rawatan Pigmentasi:
  • Glamorous Beaute Melabright Wipe-Off Lotion (Sapu pada kulit berpigmentasi shj, selepas 2-3 minit sapu dengan kapas muka)
  • Glamorous Beaute Melabright Spot Corrector (Sapu pada kulit berpigmentasi shj slps Wipe Off Lotion)
  • Repairy Treatment / Intensive Regenerate Cream /Super Vitamin E (pelembap)
  • Super Sun Block 99 (Siang shj)
  • Renewal E-Q 10 Night Cream

Produk Tambahan: (Scrub dan masker guna 2 kali seminggu shj)
  • Dramatic Exfoliating Massage Lotion (Guna selepas pembersih & sebelum toner)
  • Dramatic Hydrating Cooling Mask
  • Crystalline Eye-Make Up Remover (utk menanggalkan warna & kosmetik yang kalis air-jika perlu)
  • Pueraria Wrinkle Fighting Eye Contour (utk lebam bawah mata)

ATAU

Ø  Set Whitiss (sesuai untuk kulit kering)
  • Whitiss Whitening Facial foam
  • Whitiss Whitening Milky Lotion ( sapu dengan menggunakan kapas muka)
  • Whitiss Whitening Spot corrector (untuk pigmentasi ringan/parut jerawat)
  • Whitiss Whitening Suncreen Cream (siang shj)
  • Whitiss Whitening Night Cream (malam shj)

*Set penjagaan kulit Whitiss ini membantu menyamaratakan tona kulit serta mencerahkan wajah

4) Kulit Berjerawat
  • Honey Care Cleanser/Pattrena Acne Clensing Foam/Honey Fresh
  • Repairy Treatment (jika perlu)
  • BHA Acne Cream (kawasan berjerawat sahaja)
  • Glamorous Beaute UV Defense-SPF 50 (siang sahaja)
  • Acne Cream (sapu pada jerawat sahaja)
  • Bio White (utk parut & bintik hitam)
  • Oil Control Formula II (Gunakan sebelum solekan @ sebelum tidur)

5)   Kulit Sensitif
  • Granada Facial Foam
  • Miracle Fluid (Toner)
  • Repairy Treatment / Intensive Regenerate Cream (Pelembap)
  • Glamorous Beaute UV Defense-SPF 50 (Siang shj)
  • Renewal E-Q 10 Night Cream

6)   Kulit Kombinasi ( Gabungan 2 jenis kulit. Kulit berminyak dan kulit kering)
  • Granada Facial Foam
  • Miracle Fluid (Toner)
  • Repairy Treatment / Intensive Regenerate Cream / Super Vitamin E (Pelembap)
  • Glamorous Beaute UV Defense-SPF 50 (Siang shj)
  • Renewal E-Q 10 Night Cream

Produk Tambahan: (Scrub dan masker guna 2 kali seminggu shj)
  • Dramatic Exfoliating Massage Lotion (Guna selepas pembersih & sebelum toner)
  • Pueraria Wrinkle Fighting Eye Contour (utk lebam bwh mata)
  • Dramatic Creamy Soft Mask
  • Facial Cleanser (Untuk menanggalkan make-up)
  • Pueraria Wrinkle Fighting Eye Contour (utk lebam bwh mata)

Tips:
  • Sebelum anda mencuba set penjagaan wajah Giffarine, pastikan anda bebaskan wajah anda dari penggunaan produk lain selama seminggu
  • Untuk keberkesanan produk, pastikan anda menggunakan satu jenama produk penjagaan kulit sahaja. ( tidak campur produk)
  • Kulit berjerawat tidak dibenarkan menggunakan penyegar dan scrub
  • Untuk produk Regenerate Cream Hydro-Oasis, Pueraria Wrinkle Fighting Eye Contour dan Renewal E-Q 10 sila gunakan spatula
  • Krim TAFA dan Bio White boleh digunakan untuk merawat masalah pigmentasi, dan parut jerawat
  • Dramatic Exfoliating Massage Lotion dapat mengurangkan bintik-bintik hitam dan putih serta menanggalkan sel-sel kulit mati.
  • Collagen Powder dapat mengurangkan garis-garis halus serta menganjalkan kulit anda.Sesuai untuk semua jenis kulit. Gunakan bersama krim pelembap.

Friday, 12 October 2012

Panduan Pemilihan Produk

A- Kulit Biasa & Kering

 --> Giffarine Facial Cleanser atau Whitiss Whitening Facial Foam dan diikuti dengan Whitiss Whitening Milky Lotion 
 
Giffarine Facial Cleanser
Berfungsi membersihkan secata menyeluruh dan menanggalkan kesan solekan dan kotoran. Ianya lembut, halus dan melembabkan kulit secara semulajadi.

Cara Penggunaan:
Sapukan pembersih pada wajah dengan rata, bersihkan dengan lembut menggunakan kapas muka dan bilas dengan air.


Nota:
# Cara menggunakan pencuci muka jenis krim - letakkan krim di muka semasa muka dan tangan masih kering, urut perlahan-lahan setelah itu gunalah kapas muka sapu keluar (untuk kes di mana menggunakan make-up) atau terus basuh dengan air

Harga Runcit : RM11.30
Berat Bersih: 85g
Kod: 11001-06

atau anda boleh guna

Whitis Whitening Facial Foam
Ianya merupakan pembersih energetik yang dapat membersihkan kesan solekan dengan berkesan dan membuat kulit bertambah cerah, lembut dan bersih. Diperkaya dengan ekstrak semulajadi untuk meningkatkan kecerahan kulit.

Cara Penggunaan:
Basahkan muka, gosok keseluruhan muka, kemudian bilas dengan air. Guna seeloknya 3 kali sehari.


Harga Runcit : RM26.00
Berat Bersih: 85g
Kod: 10511-06

 seterusnya diikuti dengan

Whitiss Whitening Milky Lotion
Milky Lotion dapat menyegar , membersih dan menyamaratakan tona kulit. Diperkaya dengan Licorice. Mitracarpe dan Bearberry. Sebagai susu pembersih khas yang sesuai untuk menanggalkan mekap dan membuang segala kotoran yang terdapat di dalam liang roma. Ia juga mempunyai agen pemutih. Sesuai diguna sebelum Facial Foam.

sebagai susu pembersih
*khas utk menanggalkan mekap & membuang segala kotoran yg terdapat dlm liang roma
*mempunyai agen pemutih
*diguna sebelum facial foam
 
Cara Penggunaa:
Titiskan sedikit losyen di atas kapas muka kemudian  ratakan.
Whitis Whitening Milky Lotion hendaklah digunakan terus sebaik sahaja selepas mencuci muka. Hanya sesuai untuk kulit kering, kulit berminyak dan kulit kombinasi ( gunakan di bahagian tidak berminyak sahaja) 

Harga Runcit: RM27.60
Kod: 10512-06
Berat Bersih: 90ml
NOT1109029900K

Saya akan bercerita lain kali pula panduan produk Giffarine untuk kulit jenis lain.

1. Kulit Kering & Kulit Biasa Berjerawat
2. Kulit Berminyak
3. Kulit Sangat Berminyak
4. Kulit Berminyak & Berjerawat
5. Kulit Kombinasi

Granada Oil For Beauty

Minyak delima ini dapat melindungi kulit anda daripada pencemaran yang menyebabkan kulit menjadi kering dan kusam. Rumusan istimewa ini diformulasi dari minyak buah delima dan pelembab. Cara terbaik untuk kesan yang lebih mujarab ialah dengan mencampurkan minyak ini dengan losyen badan. Sapukan pada seluruh badan setiap hari, ianya akan menjadikan kulit anda lebih cerah dan halus bermula dari dalam.
  • Diadun juga dari Minyak Bijan, Minyak Zaitun dan Minyak Argan yang penuh dengan khasiat Vitamin E serta Omega-6.
  • Diproses dari buah delima yang terbaik.
  • Manakala kandungan seperti kolagen, Vitamin E dan Squalene pula membantu memperbaiki struktur kulit agar lebih anjal untuk jangka masa panjang. Penggunaanya yang kerap dapat melembab serta melembutkan kulit.

Cara Penggunaan:
Segarkan kulit anda dengan haruman dan khasiat semulajadi Minyak Delima dengan menitiskan beberapa titisan minyak dan campurkan dengan losyen badan. Sapu dan urut minyak dengan rata pada permukaan kulit selepas mandi. Sesuai juga dijadikan sebagai minyak urut.

Harga Runcit: RM40.90
Kod: 10712-06
Berat Bersih: 100ml
NOT110101735K

Aku suka menggunakan minyak ini bersama losyen ' Tenderine Body Lotion' Giffarine. Memang memuaskan bila guna losyen ini. Rasa segar dan apa yang pasti ianya bukan sahaja menjadikan kulitku tidak kering malahan ianya tidak berminyak dan wangi yang menyegarkan tanpa bahan alkohol.

Friday, 24 August 2012

Cantik Tak Tudung Raya Aku

Hehehe.. Raya masih terasa.  Aku nak berkongsi pasal tudung raya sikit. Aku beli sehelai tudung ala-ala tudung Siti Nurhaliza dengan harga murah aje iaitu RM60.00 sehelai. Teman aku dari Jerantut pula memberi tahu dia membeli jenis tudung yang sama dengan harga RM79.90 sen. Beza RM19.90 gak tu.
 Masa belek kat kedai tu aku rasa aku boleh buat sendiri neh lekatkan batu-batu yang melilit kat tudung tu.. Maka aku pun pergilah jengok kat kedai lain pula bercadang nak beli batu-batu aje.. maka aku berpatah balik semula ke kedai tadi dan sambar tudung tu semula sebab harga batu-batu tu 3 biji RM2.90 sen... Alahai menyamai harga tudung kat Jerantut tu kalau aku nak buat sendiri. Baik beli yang dah siap. Maka petang itu aku ambik sehelai sahaja untuk percubaan.
Dipendekkan cerita bergaya sakanlah aku dengan tudung tu pada hari raya. Ramai gak yang tumpang belek-belek tudung tu sebab selesa gak pakai takdelah jatuh meleret sebab batu-batu tu berat agaknya maka tudung tu elok je di kepala aku.
Cuba tengok cute tak anak dara aku pakai tudung ni.. sebenarnya tudung aku sendiri.
 Cuba tengok model cilik pakai tudung ni comelkan...
 Sapa-sapa yang berkenan tudung ni boleh sms aku ya. Aku tolong beli aje. Kalau beli dengan barang Giffarine bleh sekalikan lagi jimat kos pos.

Barang Hantaran Menggunakan Produk Giffarine


Hari Raya Eidul Fitri sudah masuk hari ke-5. Suasana raya masih terasa. Sempena cuti raya ni banyak juga majlis dan undangan yang diterima. Disebabkan aku bukan bekerja sebagai cikgu sekolah maka pada hari raya ke-3 aku sudah tercongak di pejabatku meneruskan kerja seperti biasa.
Musim raya ini undangan majlis perkahwinan boleh dikatakan sekurang-kurang 3 undangan setiap hari kuterima sehingga hari ini. Disebabkan hari ini aku juga bercuti aku bercadang untuk menghadiri majlis itu pada waktu petang.
Melihat air paip yang keluar dari pili air pagi ini aku jadi malas untuk meneruskan niat untuk mambasuh baju terutama pakaian yang berwarna putih. Aku rasa tidak puas hati juga dengan warna air paip yang keruh itu. Terpaksalah aku batalkan untuk membuat kerja melibatkan penggunaan air.
Lupakan seketika pasal air paip.
Aku ingin berkongsi pasal barang hantaran perkahwinan atau bertunang pula. Barang jenama Giffarine semakin mendapat tempat di hati pengguna sekarang ini. Aku juga mendapat beberapa permintaan dari kenalan yang akan dan melangsungkan perkahwinan atau pertunangan untuk menjadikan produk Giffarine sebagai salah satu set barang hantaran.
Di sini aku hanya berkesempatan mengambil  dua keping sahaja gambar produk Giffarine yang hendak digunakan sebagai barang hantaran.

Disebabkan kedua pengantin adalah pengantin remaja dan jarang bermekap aku mengesyorkan pengguna set mekap yang simple sahaja.



Contoh set 1 yang mengandungi :
  1. Aquara Essence Spray. Kod : 10602-06   RM18.90
  2. Crystalline Foundation Stick .  Kod: 12831-06  RM30.00
  3. Giffarine Compact Foundation Kod: 12402-06 (C2) RM31.30
  4. Crystalline Lip Colour  Kod: 12015  (L15) RM22.50
  5. Care Clean Freshy  Kod: 11502-06 RM19.50
Jumlah Hanya : RM 122.20 sen sahaja.



Manakala set ke-2 untuk Majlis Pertunangan pula menggunakan set yang ringkas juga.

1. Aquara Essence Spray. Kod : 10602-06   RM18.90 
2. Crystalline Foundation Stick .  Kod: 12832-06  RM30.00
3. Translucent Loose Powder Kod: 12712-06 (Y3)  RM36.80
4. Sis Magic Lip  Kod: 20921-06 (Strawberry) RM 11.50 
5. Honey Fresh  Kod: 16401-06  RM 11.90
Jumlah : RM109.10 sen



Sunday, 5 August 2012

Dramatic Exfoliating Massage


Aku baru 3 minggu menggunakan produk ini. Sebenarnya kulit muka aku bukanlah bermasalah sangat. Aku tidak pasti sangat adakah sebab penggunaan produk Giffarine terutama Jus Delima setiap hari kulit muka aku ' maintain' berseri. Saat mengira usia menjejak 40-an ini aku menjadi gusar juga sekiranya aku tidak dapat kekalkan apa yang aku ada hari ini. Ini bukan bermakna aku tidak sanggup menerima kenyataan dan kejadian setiap orang akan mencapai saat itu juga. Namun aku berusaha juga untuk meminimakan tidaklah sampai orang melihat aku tua 10-15 tahun dari usia sebenarku.

Aku biasa guna skrub muka menggunakan karot sahaja. Tapi satu ketika apabila blender di rumahku dipinjam oleh bonda masa majlis kenduri aku jenuh memikirkan macam mana nak habiskan masaku bersantai saat itu. Selepas selesai menyiapkan kerja rumah aku membelek-belek stok Giffarine untuk di hantar kepada pelanggan. Tiba-tiba aku terima sms dari seorang pelanggan dari selatan yang meminta postpone dulu barangannya kerana dia tiada di alamat rumahnya kerana berkursus untuk seketika. Aku menyusun semula barangnya ke dalam kotak. Sambil-sambil tu merekod stok yang baru di pesan oleh pelanggan. Aku terpegang kotak Dramatic Exfoliating Massage. Terdetik di hati, kenapa aku tidak sahaja guna produk itu. Aku lihat wajah pelangganku itu juga begitu mulus. Dia juga adalah pengguna setia Giffarine sejak aku perkenalkannya padanya penghujung Nov 2011.
Kenapa ya, ada antara kita yang seakan tidak kisah langsung mengenai betapa pentingnya skrub? Aku pula adalah di antara orang-orangnya. Rata-rata rakan yang aku temui juga mengatakan scrub wajah yang mereka gunakan seakan tidak menampakan hasil yang memberansangkan apatah lagi jika menggunakannya buat pertama kali. Kulit muka masih kasar dan tiada perbezaan.  Aku nak pesan sikit untuk anda yang mempunyai kulit wajah berjerawat yang agak kronik atau berkulit sensitif, anda tidak digalakan memakai scrub wajah. Sebaiknya rawat masalah anda dahulu sebelum mencuba scrub wajah.
Setelah menggunakan Dramatic Exfoliating Massage selama 3 minggu aku berani mengsyorkan untuk teman-teman semua bahawa aku telah temui  sejenis scrub wajah yang dapat memberikan kesan yang ketara walau hanya sekali selepas penggunaan pertama. 
Inilah Dramatic Exfoliating Massage.

Dramatic Exfoliating Massage Lotion

Cara Penggunaan:
Sapukan losyen dan urut wajah anda sehingga kering.Dengan lembut, urut keluar losyen tadi dengan hujung jari.Kemudian, bersihkan muka dengan tuala lembap atau air.

Kod:18001-06
Berat: 95g
Harga Runcit: RM 43.70
 
Ia merupakan scrub yang dapat menanggalkan sel-sel kulit mati tanpa iritasi. Mengecil dan membersih liang-liang roma terbuka dan menggalakkan pembentukan sel kulit baru. Wajah anda kelihatan lebih segar, cerah dan bebas dari kulit kasar dan gelap.Selepas penggunaan yang pertama anda akan mendapati kulit serta merta menjadi lembut dan licin berbanding sebelum menggunakannya. SUNGGUH MENGKAGUMKAN!! Cubalah dan alamilah kehebatannya..saya telah pun mencubanya dan sangat berpuashati dengan hasilnya.  
ANDA BILA LAGI.

Monday, 30 July 2012

SIS MAGIC LIP GIFFARINE

Pelembab atau listick yang aku gemari. Warna bekasnya pink dan putih. Sangat menarik dan lipsticknya berwarna putih bersih tetapi apabila disapu ke bibir warnaya bertukar menjadi 'mild pink'.Ia berupaya meneutralkan warna bibir kita apabila menggunakannya. Kelembutan lipstick dan krim tanpa gris , ditambah dengan pelembab membuatkan bibir kita kelihatan lebih licin dan sihat.
Semanjak mengenali lipstick ini aku menggunakannya apabila aku rasa malas untuk bermekap tebal. Bibirku pasti akan ditegur kelihatan menarik dan warna pink neutral sehingga mereka tertanya lipstick apa yang aku dan apabila kuberitahu ianya jenama Giffarine. Mahal ke? Tak lah hanya RM11.50 sebatang dan aku boleh tahan sehingga 6 bulan lamanya maklumlah aku tak makan lipstick tapi hanya menyapu lipstick kat bibir. Harganya murah aje kan dan pasti ramai yang mampu beli dengan harga sebegitu. Selain itu warna bibirku juga tidak lebam / kebiruan seperti sesetengah lipstik jenama lain. Nampak ketara bila tidak pakai lipstick. Bila dah guna anda pasti akan setia bersamanya. Boleh selit celah poket seluar jeans sebab ianya sebesar jari manisku sahaja. Jadi boleh pakai di mana-mana sahaja. Tak perlu risau bibir comot lagi.

Harga : RM11.50
Berat Bersih: 2g
Kod : 20921-6 (Strawberry)

Friday, 27 July 2012

Hak Milik Miss Farida, Arau



Produk Kecantikan Yang Diharamkan dari tahun 2008 sehingga Febuari 2012

Cancellation of Notification of Cosmetic Products


Amaran Dari Biro Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan

PEMBATALAN NOTIFIKASI PRODUK KOSMETIK ATAS ISU CAMPURPALSU


Para pengguna dinasihatkan untuk mengelak daripada membeli dan menggunakan produk kosmetik seperti tersenarai di bawah. Produk-produk tersebut telah didapati mengandungi bahan terlarang, termasuk racun berjadual yang tidak dibenarkan dalam produk kosmetik. Penggunaan produk kosmetik yang dicampurpalsu dengan bahan kimia seperti yang telah dikesan boleh menyebabkan kesan advers serius.

Produk seperti tersenarai di bawah tidak lagi dibenarkan diimport/ dikilang/ diedar/ dijual di negara ini dan Pihak Berkuasa  telah mengarahkan supaya semua stok produk berkenaan di keluarkan dari pasaran.

Tahun 2012

Bil Nama produk No. notifikasi (NOT) Bahan kimia yang dikesan
1 Daily Protecting Cream - Joie et Beaute NOT100778850K / NOT100602230K Mercury 
2 YOKO WHITENING CREAM GINSENG & PEARLS NOT100901081K Mercury 
3 YOKO WHITENING CREAM WITH SPF-15 NOT100901085K Mercury  
4 YOKO YOGURT MILK WHITENING CREAM NOT100901088K Mercury 
5 YOKO BEAUTEEN SUNFLOWER WHITENING CREAM NOT100901094K Mercury  
6 YOKO FRECKLE CREAM NOT100901098K Mercury 
7 YOKO WHITENING CREAM NOT100901107K Mercury 
8 YOKO WHITENING CREAM ALOE VERA EXTRACT NOT100903039K Mercury 


Tahun 2011

Bil Nama produk No. notifikasi (NOT) Bahan kimia yang dikesan
1 Sensual Whitening Cream NOT100751321K Mercury 
2 Derma-Rx Arbutin-R Cream NOT090601556K Tretinoin & Hydroquinone
3 DS.1 BLEMISH CONTROL CREAM NOT091201931K Azelic Acid
4 EZEE SUNBLOCK CREAM NOT100601213K Mercury
5 MONTAGNE JEUNESSE CHOCOLATE MASQUE NOT090700043K Lead

Tahun 2010

Bil Nama produk No. notifikasi (NOT) Bahan kimia yang dikesan
1 NV Toner Treatment No 1 NOT05010130KE Hydroquinone & Tretinoin
2 NV Toner Treatment No 2 NOT05010129KE Hydroquinone & Tretinoin
3 Zara Rejuvenation Cream NOT04081873KE Hydroquinone 
4 Beauty Line Beautitude Multi-Purpose Cream NOT081201209K Tretinoin
5 Pigmentation Recovery Complex NOT081200745K Tretinoin
6 De Putih Night Cream NOT05100878KE Tretinoin
7 BML HB LOTION NOT090701336K Tretinoin & Hydroquinone
8 Krim Malam Shana NOT090600820K Tretinoin & Hydroquinone
9 Natasya Gold Krim Herba NOT091100971K Tretinoin & Hydroquinone
10 Biotox Whitening Hydro Cream NOT007061310K Dexamethasone
11 Yoko Whitening Cream NOT080100330K Tretinoin
12 Sue Beauty Night Treatment Cream NOT080600138K Tretinoin

 Tahun 2009

Bil Nama produk No. notifikasi (NOT) Bahan kimia yang dikesan
1 Felisa Gentle Peeling Solution NOT07080210KE Tretinoin
2 Krim Malam Rahsia Rimba NOT080801112K Hydroquinone
3 Biocosmet Whitening Essence
Cream
NOT07122920KE Hydroquinone
4 ~H2O+ Waterwhite Brightening
Night Cream
NOT04102838KE Hydroquinone
5 Magixpress Lightening Plus NOT07121009KE Hydroquinone
6 A.Vant Cream NOT05022860KE Tretinoin
7 Eriesya Spa Beauty Cream NOT07122412KE Hydroquinone
8 Natasya Krim Herba NOT07090337KE Hydroquinone & Tretinoin
9 Temulawak Whitening Pearl Cream Papaya NOT03090150KE Tretinoin
10 Ratna Sari Whitening Night Cream NOT080700826K Tretinoin
11 ATIKA BEAUTY Renewal Night Cream NOT04082451KE Hydroquinone
12 Chantique - Whitening Night Cream NOT04121404KE Tretinoin

Tahun 2008
Bil Nama produk No. notifikasi (NOT) Bahan kimia yang dikesan
1 Khazanah White Pembersih
Wajah
NOT05040954KE Hydroquinone
2 Gloskin Krim Malam & Siang NOT05082557KE Hydroquinone
3 Reena's Astringen Lanjutan NOT05010659KE Hydroquinone
4 Skin Desires Deep Whitening
Cleansing Milk
NOT07020213KE Hydroquinone
5 EETYE Whitening Cream NOT06080859KE Hydroquinone
6 O'Lynn Skin Lightening Cream NOT06110164KE Tretinoin

Senarai ini dikemaskini pada Februari 2012

ActiVite

Untuk Penjagaan Kulit Agar Lebih Sihat Dan Cerah
Produk terlaris dipasaran!!!


Harga : RM 130.00
Isi Kandungan : 30 Kapsul
Anda nak tak kulit putih gebu macam bayi? Activite dari Giffarine, mencerahkan kulit dalam masa yang singkat.Tidak perlu lagi suntikan untuk mencantikkan kulit anda.Hanya dengan 2 kapsul sehari kulit anda akan menjadi cerah dan halus.Parut dan jeragat juga akan hilang.Diadun dari ekstrak marin laut dalam dan herba terpilih ini dapat menyelesaikan masalah kulit anda dalam masa yang singkat sahaja.Sudah ramai yang mencuba dan menikmati hasilnya.
Terdapat testimoni kesan boleh dilihat seawal 7 hari!
Walaubagaimanapun, ia bergantung pada masalah pada kulit anda. Tetapi kesan akan dapat dilihat juga dalam penggunaan  1 kotak.
Glutathione sudah lama terkenal dikalangan artis2 dan selebriti antarabangsa dan juga di Malaysia. Juga dikenali dengan gelaran Master Antioxidant. Pengambilan Glutathione dengan cara berterusan akan membuat kulit semakin putih dan cerah. Glutathione juga akan membuatkan anda kelihatan 5 hingga 10 tahun lebih muda dari usia sebenar.

Fakta saintifik tentang Glutathione & nutrisi untuk penjagaan kulit anda.Glutathione dijumpai dalam sel tubuh manusia.Ini adalah Tripeptide terdiri daripada 3 Asid Amino iaitu glutamate,sistein dan glisin.

Ciri-ciri utama Glutathione adalah :
  1. Ia menghalang proses sistesis melanin,iaitu kehadiran pigmen gelap di kulit yang menyebabkan warna kulit lebih terang & cerah.
  2. Glutathione adalah agen antioksida yang berkesan bagi membantu melambatkan proses degenerasi sel.
  3. Kurangnya Glutathione akan mengarah kepada stress oksidatif. Glutathione memainkan peranandalam proses pemutihan kulit dengan mengurangkan pengeluaran pigmen kulit.Ini akan mengganggu pusat metabolism bagi pembentukan melanin dalam kulit.
Apabila berlaku stimulasi oleh sinar matahari atau kepanasan melanosit di kulit kita akan menghasilkan eumelanin,pigmen hitam,phaemelanindan pigmen merah. Kita biasanya melihat warna kulit berubah gelap selepas terkena sinar matahari kerana munculnya pigmen hitam yang lebih kuat. 
Dalam sintesis melanin, kehadiran Gluthatione akan menhalang fungsi enzim tirosinase yang bertanggungjawab dalam pengeluaran eumelanin. Sebagai antioksidan kuat,glutathione juga menghalang spesis oksigen reaktif dan peroksida,yang mampu merangsang enzim tirosinase. Kesan akan antioksidan berterusan selagi ada gluthatione.Pada akhirnya,tona kulit ternyata lebih cerah.

KEBAIKAN GLUTATHIONE YANG TERDIRI DARI ASID AMINO:
Glutamate, sitein dan glisin. Supplemention sistein didapati untuk menggalakkan sintesis glutathione dalam badan.
Glutathione bukan hanya berperanan sebagai agen pemutih kulit tetapi ia jugak untuk
  • Antioksidan
  • Kanser
  • Selaput
  • Penyakit Hati
  • Masalah Mata
Siapa yang memerlukan Activite ini?
  • Perokok
  • Peminum Alkohol/arak
  • Sistem imunisasi yang rendah
  • Masalah Hati
  • Masalah Tirod
  • Kadar sperma yang rendah
  • Kanser
  • Kepada yang memerlukan kulit yang cerah,putih atau ingin hilangkan jeragat.

Kebaikan :
  • Memutihkan Kulit
  • Menghilangkan bintik hitam
  • Mencegah/menghilangkan jerawat dan parut
  • Anti penuaan & anti kedut
  • Menjadikan kulit licin,segar dan berseri-seri
  • Mempercepatkan penyembuhan luka

Kandungan :
L-Glutathione with L-Cysteine, Alpha-Lipoic Acid and Niacinamide capsule dietry supplement

Arahan : Ambil 1-2 kapsul sehari,selepas makan.

Kesan pengambilan Activite + Collagen Pluss jika diambil secara BERTERUSAN boleh dilihat dalam jangka masa berbeza mengikut warna kulit.
CARA PENGAMBILAN YANG DISYORKAN BAGI MENDAPATKAN HASIL TERBAIK:
BULAN PERTAMA:
SEBAIK-BAIKNYA MENGAMBIL SEBIJI ACTIVITE DAN COLLAGEN PLUS PADA AWAL PAGI DAN MALAM (2 KALI SEHARI) BAGI MENDAPAT KESAN YANG LEBIH CEPAT DAN KETARA.
BULAN SETERUSNYA:
MEMADAI DENGAN MENGAMBIL SEBIJI ACTIVITE DAN COLLAGEN PLUS SEKALI SEHARI PADA SEBELAH PAGI BAGI MENGEKALKAN KECANTIKAN KULIT
AMBIL ACTIVITE BERSAMA-SAMA COLLAGEN PLUS UNTUK KESAN YANG CEPAT DAN MAKSIMUM AGAR KULIT MENJADI MULUS,GEBU,CERAH DAN TEGANG.

Honey Fresh Soap


Harga runcit: RM11.90
Berat Bersih: 70g
Sabun jernih ini diperbuat daripada madu asli dan ekstrak semulajadi. Membersihkan keseluruhan wajah dengan lembut dan menjadikan kulit wajah anda lembut dan segar. Sangat sesuai untuk kulit berminyak dan jerawat.


Pati madu - membantu memperkaya dan melembapkan wajah anda
Ekstrak Cammomile - mencegah iritasi dan melegakan kulit anda
Sodium Lactate - Menambahkan kelembapan
Vitamin E - Menambahkan keserian dan kelembutan wajah

Cara Penggunaan:
Letakkan sedikit sabun pada tapak tangan dan campur dengan air sehingga mengeluarkan buih, sapukan pada seluruh wajah. Kemudian bilas dengan air. Gunakan setiap hari.

Saturday, 16 June 2012

Giffarine Multi-purpose Liquid Cleanser

Petang tadi aku nak basuh kereta. Ambik sabun cuci kereta dah habis dikerjakan oleh anak-anakku. Apalagi peninglah memikirkan camne nak basuh kereta ni. Nak hantar kedai hari ni hari minggu tempat yang aku selalu cuci kereta tutup. Tengok kereta kotor sangat. Aku keluarkan semua barang dari boot kereta. Ternampak barang-barang Giffarine yang aku baru ambik semalam dan belum berkesempatan hendak menghantar kepada pelanggan yang memesannya.
Aku mengalih barang-barang tersebut ke tepi dan memasukkan ke dalam kereta sorong sebab banyak juga barang tu. ternampak sebotol Giffarine Multi-purpose Liquid Cleanser. Teringat abah pernah cuci kereta guna multi-purpose licquid ni. Aku pun ambik gayung dan baldi. Tuang sedikit cecair tu dan terus  cuci kereta.
Setengah jam kemudian.. pergh.. cam tak percaya je.. Berkilatnya kereta aku. tak sangka pula menjadi juga.. pencuci serbaguna ini mengandungi Nonionic Surfactant yang dapat menanggalkan kotoran dan minyak dengan berkesan.
Pencuci bioklinikal ini merupakan pencuci yang mesra alam dan lembut pada kulit dan tidak menghakis. Ia sesuai bagi tujuan mencuci yang anda idamkan.

 Giffarine Multi-purpose Liquid Cleanser
Harga : RM13.00
Cara Penggunaan:
1) Untuk Pakaian.
     Sebelum mencuci , tuang sedikit cecair itu ke atas permukaan yang kotor dan kemudian bilas deng

2) Untuk Barangan Rumah:
    Gunakan 1 penutup cecair dalam 4 liter air dan gunakan ia untuk mencuci. Kemudian bilas dengan air.
3) Untuk Kegunaan Umum Seperti Perabot dan Perhiasan Kayu:
    Gunakan 1 penutup cecair pencuci dalam 4 liter air dan gunakan ia untuk mencuci. Kemudian bilas dengan air.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...