Doa & Takziah Untuk Penduduk Kg. Lata Rek yang Dilanda Banjir 22-31 Disember 2014

Sunday, 30 June 2013

Tawaran Terkejut Sesi Julai 2013

Semalam akak check stok barang. Packing untuk di pos berderet. Sakit pinggang juga takut2 tersalah hantar plak kat orang lain. Bantuan dari Mat Poyo amat penting di saat ini. Counter checking and double checking. Serik dah tersalah hantar kat customer.
Pot pet pot pet benda sama... setelah berbincang dengan geng kita orang maka untuk sesi Julai ini ada lah barang harga terkezut lagi.

1. Diperkenalkan :
 Hai korang ada sembelit tak? Akak nak syorkan Senna Capsule. Akak tabik kat ubat ni sebab berjaya melawaskan perut orang-orang yang bermasalah dan menggunakan ubat ini. Betul-betul mujarab. Ada setengah orang guna ubat ini untuk menguruskan badan. Akak tak pasti keberkesanan untuk menguruskan badan ni. Tetapi memang ada beberapa customer akak yang beli Senna Capsule untuk tujuan tersebut.
Berapa harga yang akak nak bagi kali ini ya? Setelah soksek sok sek dengan team akak maka kita orang dengan terkezutnya memberi tawaran dengan harga sekotak RM9.00 sahaja. Harga asal RM12.00.
Okey dah tu kurang RM3.00. Sapa nak bagi dik...

2. Tawaran kedua untuk tablet Granada .. ala Tablet Delima jenama Giffarine. Kalau korang sakit masa menstrual- period tu.. terguling-guling menahan sakit. Ini akak ada caranya untuk mengurangkan simtom itu. Cuba kunyah Tablet delima ini sebanyak 4-5 biji lepas tu korang rehat , pejam-pejam mata sekejap. Grenti korang akan berasa lega dengan sakit yang menyengat tu. Korang boleh berehat dengan selesa tanpa berpeluh-peluh menahan sakit lagi. Mujarab dik.
Akak ada offer untuk Tablet Delima. Harga asal RM39.00 tapi akak bagi dengan harga RM35.00. Amacam tak nak ke? Ambik ajelah . Email kat akak ya... SMS kat 010-9390597

3. Tawaran seterusnya akan muncul pada penghujung Julai nanti. Tawaran Rayalah pulak dik...
That's all for the listing... gedebuk... see you daa...

Saturday, 22 June 2013

Hidupku ceria dengan Giffarine

Akak, guna apa ya ? Dari pagi saya tengok muka akak maintain aje? Nampak natural dan flawless. Oush...!
Dah blushing muka akak... ! Suka sangat bila ada orang tegur macam tu. Bukan sekali dua tapi berkali-kali.
Akak guna Giffarine dik ! Jawabku bangga tanpa segan silu. Penuh yakin dan meyakinkan serta bangga dengan produk Giffarine yang aku guna. Yalah. Akak bukan kategori cantik tapi ramai yang tegur dan puji kulit wajah akak. Macam-macam pujian yang sememangnya boleh mengembangkan 'lobang hidong' akak ni.
Kulit wajah akak memang tak bermasalah sangat hasil dari amalan penggunaan barang Giffarine selama ini.
Akak nak kongsi produk Giffarine yang mana satu akak guna seawal bangun tidur sehingga tidur semula pada malamnya.

Bangun Tidur Pagi:
  1. Sapu kat muka dengan tangan yang kering -Glamorous Beaute Facial Cream Cleanser
  2. Gosok Gigi dengan Berus Gigi Giffarine - Double Active Toothbrush
  3. Guna Ubat Gigi Giffarine Bio Herbal Plus Toothpaste
  4. Bersabun dengan Giffarine Shower Gel Aleo Fresh Shower Cream
  5. Syampu Rambut - Kaffira Shampoo Giffarine
Sesi Meja Makan
  1. Minum Jus Kunyit Gluta Curcuma C-E
  2. Secawan Minuman Coklat 'Activ Malt' 
  3. 1 Tablet Collagen Plus
  4. Sarapan Pagi
Sesi Mewangikan badan
  1. Sapu Tenderine Body Lotion Giffarine ke seluruh badan.
  2. Skin Softner Giffarine kat siku, lutut dan kaki
  3. Solid Perfume Elves dari Giffarine kat nadi pergelangan tangan, leher
  4. Re-White Whitening Roll-on kat axilla
  5. Massage Breast dengan Dramatic Pueraria Breast Cream
Sesi Mengadap Meja Solek:
  1. Tenyeh Crystalline Foundation Stick FS 32
  2. Kemudian Spray dengan Aquara Essence Spray
  3. Ratakan dengan Sponge
  4. Dapkan kat muka Bedak 'Giffarine Compact Foundation' CO 1
  5. Urut bibir dengan Crystalline Lip Treatment
  6. Lukis kening dengan 'Glamourous Eyebrow Pencil'
  7. Lukis mata dengan 'Glamourous Black Glamorous Liner'
  8. Tenyeh pula kat mata dan pipi guna ' Glamourous Eye Shadow & Blusher Set.
  9. Eyelash Curler With Automatic Refill untuk bulu mata
  10. Cantikkan bulu mata dengan Crystalline Waterproof Mascara
  11. Lukis bibir dengan Pencil Lipliner
  12. Cantikkan bibir dengan Glamorous Lipstick
  13. Layangkan Aquara Essence Spray kat muka sepintas lalu.
  14. Cukup untuk muka.
Sebelum Melangkah Keluar
  1. Artemis Cologne Spray
  2. Jus Granada- Delima 30ml
Dalam kereta
  1. Kunyah Collagenaa 
  2. Beaute Berry
Waktu Tengah hari
  1. Selepas makan nasi
  2. Telan 1 Chitosan Tablet
  3. Gosok Gigi dengan Berus Gigi Giffarine - Double Active Toothbrush
  4. Guna Ubat Gigi Giffarine Bio Herbal Plus Toothpaste
Balik Kerja
  1. Bersabun dengan Shower gel Peach dari Giffarine
  2. Cuci muka dengan Facial Cream Cleanser Giffarine
Minum petang
  1. Jus Delima 30ml
  2. Minum Secawan Royal Crown Beaute Caffe
  3. Ambil 1 Capsule 'Compound Pueraria Mifirica Capsule'
Sebelum Tidur
  1. Gosok Gigi dengan Berus Gigi Giffarine - Double Active Toothbrush
  2. Guna Ubat Gigi Giffarine Bio Herbal Plus Toothpaste
  3. Telan 1 capsule ActiVite
  4. Sapu Rosia Moisturizing Body Cream
Tamat cerita Giffarine hari itu.

Akak Cuci pakaian harian dengan menggunakan:
  1. Bright Laundry Compound (for machine washing)
  2. Bright Fabric Softener ROMANCE dari Giffarine
  3. Giffarine Laundry Licquid
Cuci Kereta dan lain-lain
  1. Multi-Purpose Liquid Cleanser - mop lantai, kereta dan dapur
  2. Jewelry Cleaner untuk cuci barang kemas yang kusam
  3. Cleara Hot-iron Cleaner untuk cuci tapak sterika yang comot
  4. Renew Cleansing Cream untuk kilatkan kasut dan perabut kulit
  5. Scent Air Freshener Gel untuk wangikan udara dalam rumah dan kereta

Saturday, 15 June 2013

Produk Kosmetik Yang Dibatalkan Notifikasi Atas Isu CampurPalsu

Orang Awam dinasihatkan untuk mengelak daripada membeli dan menggunakan produk kosmetik seperti tersenarai di bawah. Produk-produk tersebut telah didapati mengandungi bahan larangan, termasuk racun berjadual yang tidak dibenarkan dalam produk kosmetik. Penggunaan produk kosmetik yang dicampurpalsu dengan bahan kimia seperti yang telah dikesan boleh menyebabkan kesan advers serius.

Produk seperti tersenarai di bawah tidak lagi dibenarkan diimport/ dikilang/ diedar/ dijual di negara ini dan Pihak Berkuasa  telah mengarahkan supaya semua stok produk berkenaan di keluarkan dari pasaran.


Tahun 2013

Bil.        Nama Produk                          No.Notifikasi (NOT)        

1. Cellnex Anti-Sensitive Essence Treatment      NOT120905219K              
     Bahan Kimia yang dikesan : Betameth

2.  Natural 99 Night Cream                                 NOT120300526K              
       Bahan Kimia yang dikesan : Mercury

3. Natural 99 Day Cream                                      NOT120300524K              
     Bahan Kimia yang dikesan : Mercury 

4. SF Beauty Night Cream (Facial)                        NOT120602462K
     Bahan Kimia yang dikesan : Mercury
 
5. SF Beauty Day Cream (Facial)                           NOT120602461K
    Bahan Kimia yang dikesan : Mercury

6. Acrena Pure Herbal Papaya Soap                        NOT100802337K
    Bahan Kimia yang dikesan : Tretinoin  
 
7. White Complex                                                  NOT100801451K
    Bahan Kimia yang dikesan : Tretinoin

8. SS Pearl Cream                                                  NOT110602263K
     Bahan Kimia yang dikesan : Mercury

9. SS Vita C Night Repair                                      NOT110602264K
    Bahan Kimia yang dikesan : Mercury
  
Tahun 2012


Bil.        Nama Produk                          No.Notifikasi (NOT)  
1. Daily Protecting Cream - Joie et Beaute             NOT100778850K  /
     Bahan Kimia yang dikesan : Mercury                   NOT100602230K

2. La Bliss Skin Brightening Cream                          NOT100200697K
     Bahan Kimia yang dikesan : Tretinoin

3. Sans Dynamic Intensive Light Cream                  NOT100400422K
       Bahan Kimia yang dikesan : Mercury

 4. Putih Gebu Sun-Block Collagen Lotion                 NOT100403485K
     Bahan Kimia yang dikesan : Mercury 

5. Bio-Clear Intensive Renewal Complex                  NOT120503338K
    Bahan Kimia yang dikesan : Tretinoin 

6. MS Wellmood Enhancing Cream                          NOT100602405K
      Bahan Kimia yang dikesan : Tretinoin 

7.  Renewing Cream                                                   NOT100101066K
      Bahan Kimia yang dikesan : Tretinoin

8. E Beaute Total Revitalizer Night Cream                NOT100601840K
      Bahan Kimia yang dikesan : Mercury

9.  MS Wellmood Lightening Complex                         NOT100601840K
      Bahan Kimia yang dikesan : Mercury  

10.  Multi Cream                                                           NOT100764415K
      Bahan Kimia yang dikesan : Tretinoin

11. DQISTEE NIGHT CREAM                                     NOT100802185K
         Bahan Kimia yang dikesan : Mercury 

12. DQISTEE BEAUTY DAY CREAM                           NOT10082184K
          Bahan Kimia yang dikesan : Mercury 


Tahun 2011


Bil
Nama produk
No. notifikasi (NOT)
Bahan kimia yang dikesan
1
Sensual Whitening Cream
NOT100751321K
Mercury 
2
Derma-Rx Arbutin-R Cream
NOT090601556K
Tretinoin & Hydroquinone
3
DS.1 BLEMISH CONTROL CREAM
NOT091201931K
Azelaic Acid
4
EZEE SUNBLOCK CREAM
NOT100601213K
Mercury
5
MONTAGNE JEUNESSE CHOCOLATE MASQUE
NOT090700043K
Lead


Tahun 2010


Bil
Nama produk
No. notifikasi (NOT)
Bahan kimia yang dikesan
1
NV Toner Treatment No 1
NOT05010130KE
Hydroquinone & Tretinoin
2
NV Toner Treatment No 2
NOT05010129KE
Hydroquinone & Tretinoin
3
Zara Rejuvenation Cream
NOT04081873KE
Hydroquinone 
4
Beauty Line Beautitude Multi-Purpose Cream
NOT081201209K
Tretinoin
5
Pigmentation Recovery Complex
NOT081200745K
Tretinoin
6
De Putih Night Cream
NOT05100878KE
Tretinoin
7
BML HB LOTION
NOT090701336K
Tretinoin & Hydroquinone
8
Krim Malam Shana
NOT090600820K
Tretinoin & Hydroquinone
9
Natasya Gold Krim Herba
NOT091100971K
Tretinoin & Hydroquinone
10
Biotox Whitening Hydro Cream
NOT007061310K
Dexamethasone
11
Yoko Whitening Cream
NOT080100330K
Tretinoin
12
Sue Beauty Night Treatment Cream
NOT080600138K
Tretinoin

  
Tahun 2009


Bil
Nama produk
No. notifikasi (NOT)
Bahan kimia yang dikesan
1
Felisa Gentle Peeling Solution
NOT07080210KE
Tretinoin
2
Krim Malam Rahsia Rimba
NOT080801112K
Hydroquinone
3
Biocosmet Whitening Essence
Cream
NOT07122920KE
Hydroquinone
4
~H2O+ Waterwhite Brightening
Night Cream
NOT04102838KE
Hydroquinone
5
Magixpress Lightening Plus
NOT07121009KE
Hydroquinone
6
A.Vant Cream
NOT05022860KE
Tretinoin
7
Eriesya Spa Beauty Cream
NOT07122412KE
Hydroquinone
8
Natasya Krim Herba
NOT07090337KE
Hydroquinone & Tretinoin
9
Temulawak Whitening Pearl Cream Papaya
NOT03090150KE
Tretinoin
10
Ratna Sari Whitening Night Cream
NOT080700826K
Tretinoin
11
ATIKA BEAUTY Renewal Night Cream
NOT04082451KE
Hydroquinone
12
Chantique - Whitening Night Cream
NOT04121404KE
Tretinoin


Tahun 2008

Bil
Nama produk
No. notifikasi (NOT)
Bahan kimia yang dikesan
1
Khazanah White Pembersih
Wajah
NOT05040954KE
Hydroquinone
2
Gloskin Krim Malam & Siang
NOT05082557KE
Hydroquinone
3
Reena's Astringen Lanjutan
NOT05010659KE
Hydroquinone
4
Skin Desires Deep Whitening
Cleansing Milk
NOT07020213KE
Hydroquinone
5
EETYE Whitening Cream
NOT06080859KE
Hydroquinone
6
O'Lynn Skin Lightening Cream
NOT06110164KE
Tretinoin


Senarai ini dikemaskini pada April 2013
PRODUK KOSMETIK YANG DIBATALKAN NOTIFIKASI ATAS ISU CAMPURPALSU
Orang Awam dinasihatkan untuk mengelak daripada membeli dan menggunakan produk kosmetik seperti tersenarai di bawah. Produk-produk tersebut telah didapati mengandungi bahan larangan, termasuk racun berjadual yang tidak dibenarkan dalam produk kosmetik. Penggunaan produk kosmetik yang dicampurpalsu dengan bahan kimia seperti yang telah dikesan boleh menyebabkan kesan advers serius.
Produk seperti tersenarai di bawah tidak lagi dibenarkan diimport/ dikilang/ diedar/ dijual di negara ini dan Pihak Berkuasa  telah mengarahkan supaya semua stok produk berkenaan di keluarkan dari pasaran.
- See more at: http://portal.bpfk.gov.my/index.cfm?&menuid=118&parentid=116#sthash.UyB7DRfC.dpuf
PRODUK KOSMETIK YANG DIBATALKAN NOTIFIKASI ATAS ISU CAMPURPALSU
Orang Awam dinasihatkan untuk mengelak daripada membeli dan menggunakan produk kosmetik seperti tersenarai di bawah. Produk-produk tersebut telah didapati mengandungi bahan larangan, termasuk racun berjadual yang tidak dibenarkan dalam produk kosmetik. Penggunaan produk kosmetik yang dicampurpalsu dengan bahan kimia seperti yang telah dikesan boleh menyebabkan kesan advers serius.
Produk seperti tersenarai di bawah tidak lagi dibenarkan diimport/ dikilang/ diedar/ dijual di negara ini dan Pihak Berkuasa  telah mengarahkan supaya semua stok produk berkenaan di keluarkan dari pasaran.
- See more at: http://portal.bpfk.gov.my/index.cfm?&menuid=118&parentid=116#sthash.UyB7DRfC.dpuf

Friday, 14 June 2013

Collagenaa

Kini terdapat pelbagai produk kesihatan yang mengandungi nutrisi yang boleh memperbaiki dan meningkatkan struktur kulit. Produk sedemikian boleh didapati dalam pelbagai bentuk seperti antioksidan dan zat-zat penting yang lain.
Saya pula suka mengunyah Collagenaa ini tak kira masa. Rasanya yang enak dengan perisa jagung manis dengan kolagen. Ianya mempunyai khasiat yang tinggi dalam bijirin dan menambahkan kolagen dalam badan.


Khasiatnya ialah ia boleh:

1. Melembabkan kulit.
2.  Anti Penuaan.
3. Menganjalkan kulit.
4. Membantu pertumbuhan sel dan memperbaharui kulit.
5. Menghilangkan kedutan.
6. Menjana sel baru.
7. Melindungi dan menyokong tisu-tisu lembut di dalam badan.
8. Menurunkan berat badan.
Collagenaa

Kandungan Utama:
Kolagen Ikan, Empingan Jagung

Arahan Penggunaan:
Kunyah 1 tablet / masa ikut keperluan dan citarasa lidah.

Selepas makan tablet ini anda digalakkan minum air suam atau air kosong untuk manafaatnya yang maksima.

Kod: 40708
Kandungan : 100 tablet
Harga: RM26.00


Akak suka mengunyah tablet ini kerana rasanya yang enak ala-ala nestum dan kadang-kadang tidak sedar sudah mengunyah 10 tablet lebih dalam satu masa. Selepas itu mulalah mencari air untuk menghilangkan dahaga. Apabila kita makan tablet itu kita digalakkan minum lebih cecair maka pengambilan air putih dapat membantu menyingkirkan toksin dalam badan serta membantu menyejukan badan. 
Akak mengambil tablet ini tidak kira masa, bila rasa lapar dan tidak sempat untuk keluar makan terutama masa di tempat kerja akak kunyah aje tablet ini. Jadi selain itu ianya membantu akak berdiet juga tanpa disedari sebab mengunyh tablet ini boleh membuat kita berasa kenyang seketika. Satu lagi dalam botol ini terdapat 100 tablet jadi tidaklah cepat habis walaupun kunyah ikut kemahuan.


Friday, 7 June 2013

Masalah Jerawat ? Rangkaian Pattrena ada penyelesaian.

Pattrena Acne Cleansing Foam
Satu inovasi terbaru untuk ppembersih wajah. Tekstur buihnya amat bersesuaian untuk mereka yang bermasalah dengan jerawat. Kombinasi hebat daripada Triclosan, Stay-C (Stable Vitamin C Derivative), Tea Tree Oil, Lavender Oil dan Chamomile Extract yang dapat membersihkan wajah anda dengan sempurna.

Cara Penggunaan:
Letakkan sedikit pembersih ini di tapak tanagn, gosok dengan lembut untuk kesan buih dan sapukan pada wajah. Kemudian bilas dengan air bersih.

Kod: 222103
Berat Bersih: 50ml
Harga : RM 31.00

Pattrena BHA acne Cream
Pattrena BHA Acne Cream
Tekstur krimnya yang unik hasil dari gabungan BHA, AHA dan pelembab untuk menjadikan kulit lebih lembab dan halus.

Arahan:
Picit sedikit krim pada jari, sapukan pada kawasan berjerawat pada setiap pagi dan malam.

Tips:
Gunakan pembersih muka Pattrena Acne Cleansing Foam untuk kesan yang lebih cepat.

Kod: 22104
Berat Bersih: 8g
Harga : RM27.00

Thursday, 6 June 2013

Dramatic Facial Massage Cream

Kali ini akak ingin berkongsi berkaitan dengan krim muka dari rangkaian Dramatic pula. Krim ini sangat ideal untuk urutan wajah.
Ianya dapat membantu merevitalisasi peredaran darah ke kulit wajah dengan meninggalkan kesan yang berseri-seri dan segar. Pelbagai bahan digunakan untuk memberikan hasil yang sempurna kepada pemakainya seperti ekstrak mentimun untuk kelembapan dan kesegaran kulit di samping menegangkan kulit wajah serta mencegah penuaan pra matang. Susu hidrolisant protien adalah untuk menambah kekenyalan serta memberi kelembapan yang berpanjangan.
Vitamin B3 untuk meningkatkan pertumbuhan sel-sel kulit baru dan membantu peredaran darah. Manakala Evening Primrose Oil membuatkan kulit menjadi lebih halus dan lembut.

Cara Penggunaan:
Letakkan krim di dahi, hidung, dagu dan pipi. Urut dengan lembut selama 3-5 minit sehingga krim diserap dengan baik.
Dramatic Facial Massage Cream
Kod: 18008
Berat Bersih:100 gram
Harga: RM 31.70

Giffarine Dramatic Facial Massage CreamHelps revitalize blood circulation to facial skin leaving it radiant and refreshed. A variety of ingredients enhances the results:Cucumber extract to moisturize and revitalize your skinATP to energize the skin, preventing pre-mature aging.Hydrolyzed milk protein to add suppleness and vitality and extra moisturizing.Vitamin B3 to boost the growth of new skin cells and blood circulation.Evening primrose oil to make the skin soft and smooth.

Directions : 
Dab cream on forehead, nose, chin, and cheeks. Massage gently for 3-5 minutes so that the cream is well absorbed.

Monday, 3 June 2013

Set Jeragat Giffarine



Adik aku ada bertanya berkenaan temannya yang ingin mengguna produk yang sesuai untuk masalah jeragatnya. Setelah bertanya dan berbincang dengan Kak Ina agen produk aku .. Inilah yang dapat dari perbincangan itu.
Ada 3 langkah asas untuk semua orang dalam penjagaan wajahnya. Aku terlupa tentang jenis kulit yang dimilikki oleh teman adikku itu. Produk yang aku senaraikan ini sesuai untuk semua jenis kulit.

3 Set Asas Penjagaan Wajah

Langkah 1 : Mencuci
Langkah 2 : Toning
Langkah 3 : Melembap

Untuk Merawat Jeragat Bagi Kulit Kering pula aku syorkan:

Langkah 1 : Mencuci (Cleaning)

1. a) Whitiss Whitening Facial Foam
Pembersih energentik yang dapat membersihkan kesan solekan dengan berkesan dan membuat kulit bertambah cerah, lembut dan bersih. Diperkaya dengan ekstrak semulajadi untuk meningkatkan kecerahan kulit.
Kandungannya sangat lembut pada kulit dan tidak mengeringkan wajah
Penggunaan yang kerap (min 2x sehari) boleh mengembalikan keserian wajah yang kusam.

Harga runcit: RM 26.00
Berat Bersih : 85g
Kod: 10511-06

 b)    Atau Glamorous Beaute  Purifying Facial Cleansing Foam
Pembersih muka istimewa ini dapat membersihkan wajah anda secara mendalam. Ia juga membantu mengecilkan liang-liang roma terbuka. Buih pembersih ini sangat lembut pada kulit muka serta melembabkan. Diaplikasi dari Enantia Chlorantha, Radiance CR, Vitamin C dan Coenzyme R. Ianya membantu mencerahkan kulit muka serta melindungi wajah anda dari pada sinaran UV yang boleh merosakkan kulit.

Cara penggunaan:
Letakkan sedikit pembersih muka, campur dengan sedikit air sehingga berbuih. Sapu dan urut pada muka perlahan-lahan. Kemudian bilas dengan air. Gunakan setiap pagi dan malam.
Harga runcit: RM 39.50
Berat Bersih : 100g
Kod: 11005-06


Langkah Ke-2 

(Toning)

Miracle Fluid Facial Treatment Essence


Ianya tidak mengandungi alkohol dan pewangi seperti mana toner muka yang lain
Bahan utamanya ialah Buah Delima, Witch Hazel dan Spirulina
Semua bahan ini bertindak mengekalkan keanjalan kulit. Kulit menjadi lebih cerah berseri dan kelihatan sihat.

Cara Penggunaan:
Titiskan 'cecair ajaib' ini ke atas tapak tangan atau kapas muka, oleskan dengan lembut ke seluruh muka dan leher yang telah dibersihkan.

Harga Runcit: RM 69.90
Kod : 15006-06
Berat Bersih: 150g

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...