Doa & Takziah Untuk Penduduk Kg. Lata Rek yang Dilanda Banjir 22-31 Disember 2014

Tuesday, 25 November 2014

Monday, 24 November 2014

Harga Baru Giffarine

Beberapa produk telah mempunyai senarai harga baru iaitu :
1) Aquara essence Spray  = RM 33.60
2) Compact Foundation Oil Control (CO1 - CO3) = RM 38.60
3) Refill Compact Foundation Oil Control = RM25.40
4) Giffarine Lip Tester = RM49.00
5) Miracle Fluid Facial Treatment Essence = RM106.00
6) Crystalline Foundation Stick (FS32 - FS 34) = RM39.87
7) Giffarine Light Makeup Foundation (MF1 - MF3) = RM34.53
8) Giffarine Compact Foundation (C1 - C3) = RM31.30
9) Re-White Whitening Roll On = RM 14.00
10) Active Young Lip Colour (AL3 -AL4) = RM13.20
11) Giffarine Make Up Set = RM 63.60
12) Sis Magic Lip (strawberry) RM16.93
13) Daily Sample = RM19.33
14) Crystalline Makeup Set 2 = RM131.00
15) Dramatic Exfoliating Massage Lotion = RM 53.00
16) Centella Body Lotion = RM 33.60
17) Dramatic Prueraria Breast cream = RM71.33
18) Skin Softner = RM 23.87
19) Granada Shampoo = RM 26.53
20) Granada Conditioner = RM30.00

Itulah di antara senarai harga baru produk Giffarine yang sempat akak update.
Selamat menggunakan Giffarine Produk yang berkualiti dan dijamin halal serta terbaik.

Monday, 20 October 2014

Aquara Spray

Semburan mineral dengan campuran kompleks dan ekstrak bunga lili ini membantu menyeimbangkan kulit, menggurangkan kesan dedahan kulit anda pada pencemaran sekeliling dan matahari. Ianya memberikan kelembutan dan kebersihan pada kulit serta menambahkan kelembapan supaya anda terasa segar dan bersih sepanjang hari. 

Kod :10602-06
Harga RM33.60
 
Kali pertama diperkenalkan dengan produk ini penyakit was-was itu masih ada. Aku tak yakin sangat apa kebenda fungsi spray ni sebab bagi aku guna ajelah bedak kalau nak cantikkan muka. Tapi aku guna juga sebab orang lain dah ramai mula bercerita pasal kehebatannya. 
Mula-mula guna nak nangis rasa spray masuk mata. Cepat-cepat ambil tisu lap mata. Lepas tu aku terus tempek bedak. Ishh tak sabar sungguh aku ini sebab aku tak rasa apa-apa pun masa tu. Lepas tu aku pergi kerja.
Petang aku keluar pergi rumah adik iparku. Gara-gara bonda aku dah menunggu lama maka aku pun nak cepat lepas mandi terus aku spray 'Aquara Essence Spray' ni kat muka. Sementara tunggu kering aku pun pakailah baju dan sapu losyen sikit kat badan. Nak dijadikan cerita, aku terus keluar ikut bonda lupa dah nak tempek bedak ngn lipstik macam biasa. Masa atas kereta baru aku perasan aku tak bermekap. Dah jauh 30km lebih dah perjalanan ni mustahil nak pusing balik rumah untuk mekap. Aku pun teruskan juga perjalanan dengan rasa hati yang sedikit terkilan.
Masa singgah kat Stesyen Minyak aku tak turun sebaliknya mintak tolong adik pergi kat kaunter buat pembayaran . Sebab aku rasa malu wajahku yang pucat tanpa mekap.
Masa singgah kat KFC aku tak keluar dari kereta juga almaklumlah masih segan dengan wajah tanpa mekap. Namun nak dijadikan cerita adik aku yang tinggal kat Melaka telefon. Aku kena contact dia balik tapi credit telefon plak tinggal sen-sen je. Adik-adik aku yang lain masih kat dalam KFC maka dengan rasa stress 75dgree aku keluar juga ke 7E yang berdekatan untuk membeli top up. Masa nak buat pembayaran tu, adik yang jaga kaunter tu tenung aku semacam je. Hati aku pun berdetak. Ni tentu dia pun stress sama tengok wajah aku yang pucat. Tapi tenungannya itu macam adik something wrong yang menarik kat pipi aku. Lepas bayar aku cepat-cepat blah dari situ. Sambil-sambil tu aku pun buat-buat tutup muka ngn tangan malu kononnya. Eh! Biar betul.. Aku sentuh sekali lagi pipi aku. Tak puas hati juga aku gosok lagi kuat. Oh..!!! Benarkah ini. Cepat-cepat aku berlari ke dalam kereta. Benda pertama yang aku selongkar ialah cermin kecil yang terselit kat tempat sebelah pemandu. Aku terpegun seketika melihat wajahku. Kus semangat aku seketika. Then aku tersandar kat kusyen kereta melepaskan lelah yang berbuku di dada.
Masa adik-adik ngn bonda aku masuk kereta aku masih dalam debaran. Kami meneruskan perjalanan ke rumah adik iparku.
Sesampai aje kat rumahnya dia sedang memasak kat dapur. Aku terus masuk lam rumah dan mula nak mengadap cermin. Adik ipar aku muncul di tangga terus tegur aku dan salam tangan aku.
"Kaklong, comey muka kaklong. Nampak pink kaler."
Ya.. aku rasa nak menjerit kuat-kuat masa tu.
"Kaklong pakai apa hari ni?"
"Jangan nak sindir kaklong,"
"Betul kaklong nampak pink cantik.."
Yahoo..
Semenjak hari itu aku juga rasa tak kisah dah nak keluar rumah tanpa mekap pun. Kulit wajahku masih lembut dan licin. Rasa menyegarkan kulit wajah. Apa yang paling best rasa sejuk walaupun berada di bawah cahaya matahari yang teruk. Kulit juga terasa gebu, bersih, lembab dan segar sepanjang hari. Saya biasa pakai spray ni sebelum pakai krim dan bedak. Ianya nampak ketara. Kulit wajah cantik asli tidak seperti kulit wajah sesetengah orang yang guna produk jenama lain kulit mereka nampak cantik tapi nipis sampaikan macam transferan plak. So, anda bagaimana? Saya dah mencubanya anda bila lagi.

Thursday, 16 October 2014

Harga Baru Produk Giffarine

Assalamualaikum..
Perhatian...
Beberapa harga baru produk sedang di kemas kini. Sementara waktu sebarang pembelian online tidak akan dilakukan sehingga diberitahu kelak.
Namun begitu segala maklumat dan info berkaitan penggunaan produk masih boleh dikongsi di sini.

Harap semua bersabar bagi yang ingin memberi produk Giffarine dengan saya.


Sunday, 5 October 2014

Cara Pilih Foundation

 Salam, hari ni nak cite berkaitan Foundation.
Ada yang tanya akak ada tak teknik nak pilih foundation dengan betul?
Termenung akak seketika...
Biasanya sebelum ni akak memang tak arif sangat pasal foundation ni. Selalu sangat beli foundation yang salah dengan warna kulit akak, samada terlalu cerah sampaikan nampak macam patung opera atau terlalu gelap..
Terfikirlah macam mana nak nak tahu foundation tu sesuai tak dengan kulit akak ni.
Masa hadir seminar terjumpa dengan teman yang mula2 perkenal produk Giffarine dekat akak. Dialah yang jadi mentor akak dan pakar kecantikan berkaitan Giffarine. Tempat rujukan akak bila blur berkaitan produk.
Ini tips dari beliau. Katanya jangan sesekali sapu foundation dekat tangan sebab tona kulit muka dengan tangan sangat berbeza.  Habis tu nak sapu kat mana? Takkan dekat kaki kot...
Menurut beliau jika cuba foundation tu sapu je kat pipi dan cepat-cepat ratakan. Jika nampak sekata dengan kulit kita, itulah warna yang sesuai dengan kulit kita.
Maka akak pun testlah apa yang diajarnya.
Ianya 99.99% betul. Jadi sekarang tiada lagi masalah nak pilih foundation colour.
Anda bagaiman? Boleh cuba ilmu yang akak share di sini ya...
Selamat memilih foundation dengan colour yang betul.








Friday, 3 October 2014

SET PENJAGAAN KULIT REMAJA

  1. Active Young Acne Cream
  2. Active Young Whitening Cream
  3. Active Young Acne Foam
  4.  Active Young Acne Pressed Powder
  5. Active Young Honey Acne Cleanser
Set Penjagaan Kulit Remaja

Active Young Acne Cream
Krim jerawat yang hebat ini dapat mengurangkan masalah jerawat anda.

Active Young Whitening Cream
Membantu menyamar dan memutihkan kulit yang mengalami masalah parut jerawat. Mengandungi bahan pelembab serta menambahkan kelembutan dan kelembapan kulit.

Active Young Acne Foam
Mengandungi Triclosan yang dapat membersih wajah dengan berkesan bagi mengurangkan jerawat.

Active Young Acne Pressed Powder
Tekstur yang lembut dan halus dicipta khusus untuk kulit berjerawat. Mengandungi Triclosan dan Allantoin, ia didatangkan dengan 2 tona warna.

Active Young Honey Acne Cleanser
Diperkaya dengan madu asli, berkesan untuk melembabkan kulit dan membersihkan wajah secara mendalam.

Tuesday, 12 August 2014

Jom Hilangkan Bintik Hitam Di Kulit Muka !

Ada yang tanya akak ada tak cara alami untuk mengurangkan bintik hitam. Akak ada terbaca petua dekat majalah Jelita keluaran 90an. Petuanya mudah sangat untuk menghilangkan bintik hitam di kulit muka.


Caranya :
Potong separuh buah lemon, tuangkan 3 atau 4 titik madu ke buah lemon tersebut dan gosokkan ke muka anda. Biarkan campuran selama 5 minit sebelum membasuh muka anda dengan air sejuk. Air dari buah lemon turut membantu mengurangkan tanda-tanda di muka manakala madu pula adalah pelembab semulajadi yang berkesan.

Akak pernah cuba cara ini sebelum ini tapi lebih kepada untuk membersihkan wajah selain penggunaan produk Giffarine.
Anda boleh cubalah.

 

Thursday, 17 July 2014

Pil Ya Satree Wan-Chakmotluk.

Pil Ya Satree Wan-Chakmotluk.
Best sangat rasa badan lepas makan pil ni. Lenguh2 badan pun kurang. Rasa lebih bertenaga. Keputihan pun dah dapat di atasi dengan pengambilan pil selepas kali pertama makan. Tempat intim pun rasa semacam aje sihatnya. Saya makan tak sampai 10 pil tapi tubuh saya terutama bahagian kewanitaan rasa amat menakjubkan. Tak menyesal makan pil ini biarpun pertama kali mencubanya. Encik Suami pun perasaan selepas saya mengambil pil ini.Saya syorkan untuk semua ibu-ibu dan isteri-isteri serta wanita yang ingin sihat fizikal dan terutama sistem kewanitaan kita. Jom makan pil wan Chakmotluk. Terima kasih untuk Bonda Iskina kerana perkenal pil ini kepada saya.
Itu luahan salah sorang customer kami.


Nice to Know Tips About Wan-Chak-Mod-Luk
(Curcuma Xanthorrhiza Roxb. or Curcuma Comosa) 
There are two species of Wan-Chak-Mod-Luk, namely, Curcuma xanthorrhiza Roxb. and Curcuma Comosa. It is classified as annual plant under ginger family. IParts of Wan-Chak-Mod-Luk that are used to prepare medicine are its root to help alleviate flatulence, and its bulb.
Properties according to Traditional medicine.

  1. To help put the womb in place.
  2. Treat the womb pain.
  3. Treat abnormal menstruation.
  4.  Help release amniotic fluid.
  5. Help alleviate stomach disorder.
  6. Hemorrhoid
  7. Hernia
  8. It can also help treat cancer and internal abscess.
Bil : 57
No. rujukan /No. pendaftaran produk : 201204132013T / MAL13095057T
Nama produk : YA SATREE WAN-CHAKMOTLUK PLUS
Pemegang Pendaftaran Produk : GIFFARINE SKYLINE UNITY (M) SDN. BHD., KELANTAN
Pengilang : SKYLINE HEALTH CARE CO. LTD., THAILAND
Tempoh Pendaftaran : 26/09/2013 - 26/09/2018
Catatan : New Registration Approval

Kandungan :
Wan Chatmotluk 150 mg
Kot-cheang 15mg
Fanf 45mg
Plai 30 mg
Ginger 15mg
Pepper 15mg
Dee Plee 15 mg
Thien Dum 15mg

Dosage : 2-3 capsules with meal 3 times a day.
Code : 48013
Contain : 30 capsules
Price: RM56.00

Anda di luar sana bagaimana? Pil ini ini mengandungi temu lawak sebagai bahan utamanya.
Harga sekotak yang mengandungi 30 capsule hanya RM56 sahaja.

Re-White (Whitening Roll-On Giffarine)

Roll on dari Giffarine ini bukan sahaja memutihkan ketiak yang hitam malahan mempunyai kegunaan lain.

Formulasi lembut yang dapat memberi kesegaran dan keselesaan
sepanjang hari. Dengan kandungan TRICOLOSAN dan ALLONTOIN,
 Ianya dapat melembut dan melindungi kulit dari bakteria. Dirumus dari agen pemutih untuk membantu mencerahkan kulit anda.

Dapat menghaluskan liang roma. Produk pencerahan bawah lengan yang terbaik
 dari produk kebanyakan dalam pasaran.

ROLL ON WHITENING GIFFARINE.. BUKAN HANYA UNTUK MEMUTIKAN KETIAK SAHAJA TETAPI MEMPUNYAI PELBAGAI GUNA.. ANTARANYA IALAH TERKENA GIGITAN SERANGGA, MINYAK PANAS, LUKA, PARUT DAN YANG TERBARU TERKENA ULAT BULU..
Ianya juga tidak melekit apabila digunakan dan apa yang pasti tiada lagi pepeluhan yang akan menyebabkan baju anda ...

Kod : 17201
Berat Bersih : 50ml
NOT130202964K
Harga : RM 14.00
 

Wednesday, 16 July 2014

Datang lagi... dia datang lagi

Apa yang datang lagi ni...
Tawaran seminggu aje tau dari 17hb Julai sehingga 24hb Julai 2014.
Apa yang terkezut tu..
Sempena raya yang dah dekat ni ...
Ini dia tawarannya...

1. Acti Vite
Harga biasa RM130.00
Tapi dah namanya tawaran terkezut maka diturunkan kepada RM105 sahaja.
Apa istimewanya Acti Vite?
  1. Meningkatkan daya pencerahan kulit dari dalam.
  2. mengatasi masalah kulit kusam dan tidak sekata.
  3. mengatasi masalah pigmentasi (jeragat)
  4. Meningkatkan sistem imune badan
  5. Membantu menegangkan kulit.
Ada kelulusan KKM ( MAL 10021959X)
Halal.
BersediaLaH UNtuk PeN jaGaaN KuLiT
Agar LebiH SiHAT & CeRaH

2. Miracle Fluid Facial Treatment Essence
(TOP 10 Product)
 
Miracle Fluid Facial Treament Essence (Giffarine) setanding dgn SK II.
Terbukti berkesan. Mengapa anda bayar lebih jikalau ada produk yg lebih murah kualiti yang sama. Ia dapat mengecilkan liang roma dan mencerahkan kulit yg kusam.

Berfungsi sebagai toner. Tanpa alkohol dan pewangi. Dihasilkan dari buah delima, Witch Hazel dan ekstrak spirulina. Semua bahan ini bertindak mengekalkan kelembapan pada kulit, mengecilkan liang-liang roma dan mengekalkan keanjalan kulit. Kulit menjadi lebih cerah berseri dan kelihatan sihat.
Cara Penggunaan :
Selepas cuci muka, Titiskan “cecair ajaib” ini ke tapak tangan dan sapukan rata pada muka dan leher yang telah dibersihkan




Harga biasa RM69.90
Tapi dah namanya tawaran terkezut maka diturunkan kepada RM60.00 sahaja.

3. Glamorous Beaute'UV Defense Revitalizing Cream SPF 50PA+++
Apa kebendanya ni ?
Ianya menahan kulit dari sinaran UV agar kulit menjadi licin dan cerah.
Vitamin C dapat menambahkan keserian wajah dan menyeimbangi kulit wajah dan menanggalkan sel-sel kulit mati.

Harga biasa RM38.70
Tapi dah namanya tawaran terkezut maka diturunkan kepada RM35.00 sahaja.


Monday, 14 July 2014

Sembang Sebelum Buka Posa


Akak cam biasa sibuk tahap ....
Singgah umah kak Na, dia beri katalog baru Giffarine. Hem alahai... bila belek tu baru teringat masa birthday akak yang dah lepas terlupa nak top up barang Giffarine. Rugi tau sebab akak ada masuk 'Giff Club Giffarine'. Kebiasaannya pembelian pada masa birthday kita akan dapat 'double point'. Rugi plak rasanya sebab terlepas hari tersebut.
Istimewanya masuk Giff Club Giffarine ni banyak sangat. Setiap bulan ada offer barangan. Akak suka tunggu offer bila melibatkan barangan kegemaran akak.
Sekarang ni tunggu Birthday bulan depan.


Gotu Kola Capsul (Capsul Pegaga)

Kelebihan Gotu Kola
  • Mengandungi anti-oksida & berfungsi sebagai anti kanser.
  • Berfungsi unutk merawat ulser Peptic. (Berkaitan dengan penghadaman)
  • Dapat mengurangkan perasaan cemas (Anxiolytic).
  • Baik untuk pesakit Diabetes.
  • Baik untuk tekanan darah tinggi pada vena yang boleh mengakibatkan kaki membengkak atau dikenali sebagai penyakit Gout.
  • Mampu merawat penyakit buasir.
  • Herba ini juga dapat membantu mengawal fungsi otak. 
  • Tenaga tambahan
  • Membantu melegakan sakit sendi
  • Membantu meningkatkan fungsi otak
  • Menurunkan kadar gula dalam darah
  • Membantu mengatasi masalah kulit
  • Meningkatkan daya penumpuan
  • Membaiki perjalanan darah
  • Melegakan arthritis
  • Mengurangkan risiko nyanyuk
  • Membantu mengatasi keradangan urat
  • Membantu pesakit gout
Saranan
Tidak digalakkan kepada wanita hamil dan penghidap penyakit hati seperti hepatitis yang tinggi tahap enzim seperti jaundice (penyakit kuning) atau sirosis (penyakit limpa)

Gotu Kola Capsul
Kod : 41013-06
Isi Kandungan : 60 Kapsul
Harga Runcit : RM60.90

Sunday, 25 May 2014

Pilihan Produk Giffarine Ikut Kulit Wajah

Akak nak kongsi tips pemilihan produk Giffarine ikut jenis kulit. Apa yang penting sis kena pastikan jenis kulit terlebih dahulu.

Kulit Normal
1.. Miracle Fluid Facial Treatment Essence Kod: 15006   RM69.90
2. Repairy Treatment  Kod: 15004 RM56.10
3. Renewal E-Q10 Night Cream Kod: 10306  RM55.50

Repairy Treatment
Repairy Treatment
 Diformulasi dengan ekstrak yis, betaglucon dan protien susu untuk mengekalkan kelembapan, kelembutan dan mengawal keseimbangan kulit. Kulit wajah kelihatan berseri walaupun anda berhadapan dengan sinaran Ultra Ungu dan persekitaran yang tercemar. Rawatan pemulihan ini sesuai untuk semua jenis kulit.
Cara Penggunaan:
Selepas membersih dan mengeringkan wajah, sapu 'Repairy treatment' ini pada seluruh wajah dan leher sebelum menyapu krim lain. Gunakan pada waktu pagi dan malam.
                                              Kod: 15004
                                              Berat Bersih: 30g
                                              Harga: RM56.10

Miracle Fluid Facial Treatment Essence
Miracle Fluid Facial Treatment Essence
Tanpa alkohol dan pewangi.Dihasilkan daripada buah delima, Witch hazel dan ekstrak spirulina. Semua bahan ini bertindak mengekalkan kelembapan pada kulit, mengecilkan liang-liang roma dan mengekalkan keanjalan kulit. Kulit menjadi lebih cerah berseri dan kelihatan sihat.

Cara Penggunaan:
titiskan 'cecair ajaib' ini ke atas tapak tangan atau kapas muka, oleskan dengan lembut ke seluruh muka dan leher yang telah dibersihkan.

                                  Kod: 15006
                              Berat bersih: 150ml
                                Harga: RM 69.90

Make-Up Set Giffarine

Dah lama tak berbicara di sini. Sibuk lah katakan. Banyak sangat kerja yang perlu di selesaikan.
Kali ni ingat nak 'review' pasal produk apa ya?
Cantik tak 'Make-Up Set' Giffarine akak punya? Senang je nak ke mana-mana bawak kit kecantikan yang mengandungi 6 pilihan warna untuk mata, 2 warna pemerah pipi 8 pilihan warna untuk bibir dan disertakan dengan berus untuk setiap set. Senang untuk di bawa dan sangat menarik.
Akak letak dalam handbag akak. Bila perlu aje keluarkan dan sapu je. Cermin pun clear je.
Giffarine mekap set ini harganya:
Harga Runcit : RM 63.60 sen sahaja.


Saturday, 15 March 2014

Produk Ajaib Intense Energie BC 100 Lotion

Salam ceria.
Sekarang ni sedang heboh pasal satu produk dari German dan sangat glamour di Malaysia sekarang ni.
Semua orang boleh guna tanpa mengira peringkat umur kecil sehinggalah dewasa. Akak pun turut teruja pertama kali mengguna produk ini. Setelah mencubanya barulah akak yakin untuk mempromosikan di sini.
Akak nak perkenalkan produk terbaru keluaran Profit Paradigm Sdn.Bhd iaitu Intense Energie BC100 Body Cream. Produk ini terbukti berkesan
 Sangat POWER! Membekalkan & mengembalikan tenaga yg hilang dgn melancarkan peredaran darah & saraf2 yg lemah. Menguatkan ketahanan tubuh badan serta byk lagi kelebihan yg ada pada produk ini

Khasiat nya banyak sangat.
Stroke,slip disc,darah tinggi,jantung tahap dua,kanser payu dara tahap dua,keputihan,buasir,senggugut,sembelit,migraine,kelumumur di kepala,resdong yg terok,menganjalkan payu dara,mencantikan kulit,semput,kanak2 sakit perut malam,digigit biatang bisa,pecat tumit kaki,bibir pecah,sakit mata,sakit belakang dan tengkok,lutut dan berbagai lagi.  


HARGA PRODUK INI IALAH RM180.00 TERMASUK KOS POS LAJU KE SELURUH MALAYSIA.

BERMINAT BOLEH CONTACT AKAK...
 


TRY DULU BARU TAHU KESANNYA.. DAH CUBA BARU TAHU KEKUATANNYA..! SEKALI SAPU PASTI NAK LAGI..! Trima kasih Intense Energie BC 100 Body Cream. Jadikan ia kekuatan & semangat baru anda!


Lotion Intense Energie Sempurna Untuk Wanita
BC100 Body Cream, rahsia kecantikan kulit dan keanggunan anda!

Ingin menjadi wanita sempurna?
Lotion Intense Energie boleh merubah kehidupan anda kepada yang lebih baik. Ia memberikan banyak kebaikan kepada wanita. Mampu menegangkan kulit, mampu mencegah dan merawat kanser yang digeruni kaum wanita, Membentuk tubuh yang cantik menawan dan bermacam lagi dengan hanya menggunakan 1 produk. Sangat jimat dan berkesan. Jadilah wanita Sihat, Cantik dan Menarik dengan Intense Energie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...