Doa & Takziah Untuk Penduduk Kg. Lata Rek yang Dilanda Banjir 22-31 Disember 2014

Sunday, 5 October 2014

Cara Pilih Foundation

 Salam, hari ni nak cite berkaitan Foundation.
Ada yang tanya akak ada tak teknik nak pilih foundation dengan betul?
Termenung akak seketika...
Biasanya sebelum ni akak memang tak arif sangat pasal foundation ni. Selalu sangat beli foundation yang salah dengan warna kulit akak, samada terlalu cerah sampaikan nampak macam patung opera atau terlalu gelap..
Terfikirlah macam mana nak nak tahu foundation tu sesuai tak dengan kulit akak ni.
Masa hadir seminar terjumpa dengan teman yang mula2 perkenal produk Giffarine dekat akak. Dialah yang jadi mentor akak dan pakar kecantikan berkaitan Giffarine. Tempat rujukan akak bila blur berkaitan produk.
Ini tips dari beliau. Katanya jangan sesekali sapu foundation dekat tangan sebab tona kulit muka dengan tangan sangat berbeza.  Habis tu nak sapu kat mana? Takkan dekat kaki kot...
Menurut beliau jika cuba foundation tu sapu je kat pipi dan cepat-cepat ratakan. Jika nampak sekata dengan kulit kita, itulah warna yang sesuai dengan kulit kita.
Maka akak pun testlah apa yang diajarnya.
Ianya 99.99% betul. Jadi sekarang tiada lagi masalah nak pilih foundation colour.
Anda bagaiman? Boleh cuba ilmu yang akak share di sini ya...
Selamat memilih foundation dengan colour yang betul.








No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...